MX: "Ej okay kønsdiskriminerende, alligevel!"

-

(Først og fremmest undskylder jeg for formateringen i denne post - de listeformer vil dælme ikke som jeg vil! ;) )

Jeg vil gerne starte dette indlæg med at komme med en lille, ganske personlig klage, rettet mod den søde Nadia, som serverer nyhederne på Metroxpress' facebook-side. Tøsebarnet - ja, jeg har svært ved at kalde hende andet - kommer simpelthen med de mest ligegyldige nyheder, og de mest fjumrende overskrifter, og jeg begynder at få stress af det.

Tag nu ikke dette som et personligt angreb; jeg kender ikke Nadia, og kan ikke påstå noget som helst om hende (eller dem, som udgiver sig for at være hende), jeg kan blot tale om hvor dybt uenig jeg er med 'hendes' måde at styre siden på. Tidligere idag blev der posted en artikel omkring, hvordan hotdogs bliver lavet (vil jeg gætte på - det er ganske uinteressant i mine øjne og jeg har ikke set det). Her kom denne tekst til at stå på facebook-siden:

> Ej okay KLAMT! lad lige vær' med at ødelægge vores lyst til hotdogs. Nå, i gang med at lære at lave dem selv

Det gør ondt på min hjerne at læse det der, posted af en landsdækkende og tidligere ganske seriøs avis. MX har ganske vidst aldrig, i hvert fald i den tid jeg har fulgt dem på facebook, været den mest politiske og dybtegående avis, men nyhederne har nu været ganske fornuftige. En gang imellem kom der da noget ligegyldigt, en gang imellem noget direkte dumt, men overordnet var det en ganske fornuftig side.

Så kom den skæbnesvangre dag, d. 10 februar 2014 (så vidt jeg kan se), hvor MX fik nyt billede på facebook. Dette er deres gamle logo, men nu med en 'bitstrip'-pige på, som angiveligt hedder Nadia. Hun er den nye 'Facebook-kaptajn', og hendes tilstedeværelse har bl.a. resulteret i, at dette er de nyheder, som er kommet på MX's facebook-side idag, 19 timer inde i døgnet:

 • IKEA har trukket nogle (hvis ikke alle) sengehimle tilbage, efter at flere børn har fået viklet stoffet rundt om halsen. Posted 2 gange i løbet af idag. (Hvilken rædsel! Nu kan vi kun vente på, at H&M stopper med at sælge tøj, som man også kan få rundt om halsen, og at IKEA også stopper deres salg af lamper med ledninger, SÅ bliver verden et bedre sted).

 • Region Hovedstaden har overskredet deres IT-budget (Okay, ganske fin nyhed).

 • Klaus har kørt i S-tog i et halvt år uden billet og uden bøder. (Tja, en interessant nyhed, men er det virkelig en god idé at fortælle folk om hans taktik? Et alt for godt eksempel på, hvordan medierne fordærver verden ved at fortælle folk ting, de ikke bør vide, og det gør ondt på mig).

 • Sådan gør du din facebook bedre. Posted 2 gange i løbet af idag. (Wow, en banebrydende nyhed!).

 • Hotdogs bliver lavet på en klam måde. Dette posted med teksten fra Nadia, som simpelthen bare smerter mig så dybt:

  Ej okay KLAMT! lad lige vær' med at ødelægge vores lyst til hotdogs.

(Well, lad være med at gøre det selv, forhelved. Dobbeltmoralen sviger i mine øjne. Og grammatikken. Og ordvalget. Alt. Fy for den.)

 • En kvinde har klaget over en 'kønsdiskriminerende reklame' med en kvinde med kavalergang (i ca. 1 sekund) og motorsav. (Ja, fy hvor er det kønsdiskriminerende at hun bliver sat i en mere mandelig rolle. Lige så diskiriminerende, som hvis hun havde prinsessekjole på. Eller badetøj. Eller sparkedragt. Eller havde en fucking sort sæk over sig. Faktum er, at hun er en kvinde, og det er åbenbart diskriminerende nok i sig selv. Dette er forresten også grunden til min overskrift - MX er en af de sider, der bukker under for sådan nogle åndssvage ting, og rent faktisk spørger folk om det er diskriminerende. Ja, jeg ved at nogen mener det - men til jer kan jeg kun sige, at jeg er dybt, dybt uenig med jer).

 • Rejsekort har en 'træls fælde' (træls.. træls, virkelig?!), hvilket er suppleret med teksten fra Nadia:

  Åh Rejsekort, Rejsekort, Rejsekort.... Det er så usmart, det her. banker hovedet ned i bordet

Denne artikel handler om, at mange har oplevet at måtte vente på den næste bus for at hoppe ind i den, tjekke ud, og hoppe ud igen. Det er jo helt åndssvagt fra rejsekorts side. (For det første er brug af sukkende gentagelser, dårlige udtryk, og ordene 'træls' og 'usmart' bare ikke i orden. For det andet, er det da for himmelens skyld ikke Rejsekorts skyld at folk ikke husker at tjekke ud. Jeg er enig i, at rejsekort-systemet bestemt ikke optimalt, men dette er IKKE en fælde, så lad være med at få det til at fremstå så fucking slemt, som det ikke er).

 • Arla har vundet VM i ost. (Nu kan jeg sove trygt i nat, hvor jeg ved, at det er afklaret!)

 • En artikel om danske bynavne, som er oversat til engelsk, med ordene fra Nadia:

  Haha tag lige og grin lidt af os selv.

(Ja, jeg havde godt nok tænkt over at 'Sæd' var et sjovt bynavn, men det er da BANEBRYDENDE at det også er det på engelsk! God grammatik, forresten).

 • Så meget tjener Linse Kessler. (Ja, det kan jeg jo ikke leve uden at vide).

 • Verdens bedste clairvoyant aflyser optræden på grund af uforudsete hændelser. (Ja, det er sjovt, men der står ikke engang hvad de uforudsete hændelser er, eller om hun overhovedet skal forestille at kunne se i fremtiden - kun at hun skulle have kontakt med spøgelser).

Hvilket indtryk giver dette jer? Jeg har i hvert fald ingen følelse af, at Metroxpress leverer de bedste nyheder. Det værste, absolut værste og fuldstændig absurde eksempel på Metroxpress' elendige såkaldte 'nyheder' er dog uden tvivl dækningen af Neknomination. Umiddelbart kan jeg huske følgende artikler fra MX omkring emnet:

 • Neknomination er en dødsensfarlig leg, som nu er kommet til Danmark. (Ja, ingen grund til at understrege, at danskerne kun har drukket 1/3-1/2 øl, hvorimod de personer som er døde af det har gjort langt mere, som at bælde en hel flaske vodka eller hoppe fulde i havnen).

 • Facebook tjener penge på 'den dødsensfarlige drukleg' (som jeg har hentydet til ikke er dødsensfarlig, og well, facebook tjener penge på alt?).

 • Unge er begyndt at drikke levende dyr som del af den farlige drukleg. (Ja, én dreng har drukket en fisk, hvad man ved af. Hvis flere har drukket dyr, er det 100% ene og alene fordi medierne har delt video'en. Kort sagt er MX, som jeg også har nævnt tidligere, med til at dele dårlige idéer og bringe verden i den forkerte retning).

Det er fucking dårlig journalistik, folkens. VIRKELIG dårligt. Én ting er, at MX er gået i en fuldstændig forkert retning med ligegyldige posts og teenage-kommentarer over det hele - en anden ting er, at de helt bevidst forvrider sandheden og påvirker verden på en dybt negativ måde. Jeg ved ærligt talt ikke, om dette er det samme i avisen og på resten af hjemmesiden, eller om det bare er 'Nadia' som poster alle de dumme ting hun kan komme i tanke om, men min pointe er: Metroxpress og Nadia, tag jer nu sammen. Det gør så ondt på mig at se hvordan I behandler den gave I er blevet givet ved at kunne poste så frit på facebook. Mange følger jer, og jeg fatter ikke at I ikke skifter retning, for til næsten alle de ligegyldige og dårlige posts ser jeg en overflod af kommentarer fra folk som har det som mig. Stop det nu, før det går helt galt; giv os nu den gode, gamle Metroxpress tilbage i stedet for dette teenage-crap.