Danskerne stemmer på fiktivt parti til EP-valget.

-

Hver tredje vælger er stadig i tvivl om, hvor krydset til europaparlamentsvalget skal sættes på søndag. Er du en af dem?

Disse ord er lagt på facebook af DR Nyheder i følgeskab af en artikel om, hvordan du ved hjælp af nogle tests kan finde frem til, hvem du skal stemme på til europaparlamentsvalget på søndag. De fleste facebook-brugere ser dog ud til at være ganske afklarede, hvem de agter at stemme på; de vil stemme Nej.

Jeg må indrømme, at jeg nærmest får det dårligt over at se det politiske niveau folk befinder sig på. Det ville være fint, hvis folk blot indrømmede, at de ikke er meget inde i det - men hvad jeg ser er folk, der bilder sig selv ind at have super meget forstand på det, måske endda mere end alle andre - mens hvad der egentlig kommer fra dem er ren volapyk. Dette siger jeg, fordi utrolig mange siger noget i retningen af "Et stort og rungende nej!" som om de er fantastisk meget inde i det og intet kan overbevise dem om andet.

Nu er mit spørgsmål blot; hvem i al verden er "Nej"? Hvem er deres spidskandidat? Hvad er deres politik?
Svaret er naturligvis: Det er ren fiktion og misforståelse det hele. Det er noget pjat, og folk udtrykker kun ren uvidenhed når de siger det. Selvfølgelig kan man godt svare nej på søndag - til valget om patentdomstolen. Men med en enkelt lille søgning i artiklen kan I hurtigt finde ud af, at der intet står i artiklen om patenter, og at sige, at man stemmer nej, i forbindelse med denne artikel, er ganske enkelt absurd, for at sige det lige ud.

På en facebook-side jeg var medlem af for et par uger siden, fyldt med racister (hvorfor jeg også hurtigt meldte mig ud igen), vrimlede det også med sloganet "Nej i maj!" fordi de ville have stoppet den massive indvandring.
Jeg må indrømme, at jeg altid har tænkt, at racister virkelig ikke kunne være ret intelligente mennesker - og hold da op, hvor fik jeg det bekræftet på denne side, bl.a. på grund af dette "slogan". For et nej til patentdomstolen vil jo ingenting gøre i forhold til indvandring, og et nej til EP-valget.. tja, det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre.

Hvis jeg nu skal trække den så langt som at tage alle disse folks "Nej" som om, at de vil have Danmark ud af EU - så må vi altså antage, at Folkebevægelsen mod EU bliver utrolig stor i år, men jeg tror nu ikke, at dette er tilfældet. Jeg har nemlig samtidig hørt rigtig mange, specielt racister, sige noget i retningen af "Danmark ud af EU, stem DF!".
Dette synes jeg ærligt talt er en misforståelse af ret tragisk karakter, for hvor er det dog trist at folk stemmer DF i den tro, at det kan få os ud af EU. Det kan det ganske enkelt ikke, for det første fordi DF slet ikke går ind for at trække Danmark ud af EU (i hvert fald ikke Morten Messerschmidt og deres EU-valgkampagne - hæng mig dog ikke op på det ved folketingsvalget). For det andet har europaparlamentarikerne slet ikke den magt at trække et land ud af EU under alle omstændigheder. Desuden er det tragisk, at folk, som er 100% imod EU stemmer på et parti, som egentlig gerne vil beholde EU-medlemsskabet men blot skrue ned for EU's magt, mens Rina Ronja Kari stiller op som en 100% fast modstander, som "hellere vil have en EU-afstemning i dag end i morgen" (som hun selv udtalte i "Ask og Kandidaterne" på DR).

Selvfølgelig må folk stemme på præcis hvad de vil. Men at så mange siger, at de vi stemme nej til EP-valget er simpelthen bare tragisk i mine øjne, for det viser blot, hvor uvidende folk egentlig er. Gad vide, om folk overhovedet har fattet, at der faktisk finder 2 forskellige afstemninger sted på søndag, eller om de blot vil dukke op i stemmeboksene og begynde at græde?
Eller måske vil de blot i en misforståelse sætte krydset i "Nej" til patentdomstolen, fordi de enten tror, at Danmark dermed kommer ud af EU eller at grænserne i det mindste bliver lukkede. Dette scenarie ser jeg nu også meget muligt - for folk er ret gode til blot at råbe i protest imod alt hvad der indebærer EU - fordel for Danmark eller ej. (Med dette må jeg dog lige sige, at jeg bestemt ikke mener, at vi skal sige ja til patentdomstolen. Fra mig bliver det et klart nej - men det er jo blot min holdning, og jeg synes, at det er ærgerligt, hvis så mange stemmer nej uden at have nogen anelse om, hvad et ja eller et nej betyder)

Kort sagt, folkens: Vær nu lidt kritiske i stedet for blot at sætte krydset helt hovedløst - og svar nu på de relevante spørgsmål i stedet for at svare volapyk. Mange har sikkert sagt "Nej" fordi de stemmer nej til patentdomstolen - men det er altså ikke det, spørgsmålet lyder på. Sådanne misforståelser kan altså virkelig ende med valgresultater, som er langt fra hvad de egentlig burde være - og det er ærgerligt, at en høj stemmeprocent dermed også resulterer i, at mange stemmer bliver aflagt på forkerte grundlag. Det er ganske enkelt tragisk for demokratiet.